PAP Groupin paloilmoitinjärjestelmällä ennaltaehkäistiin isomman tuhon synty

Best-Hallin Kälviän toimipisteen tuotantohallissa syttyi tulipalo huhtikuisena aamuna vuonna 2022. Tulipalossa vältyttiin suurilta tuhoilta toimivien paloturvallisuusjärjestelmien ansiosta.

Best-Hallin Kälviän toimipisteen tuotantohallissa syttyi tulipalo huhtikuisena aamuna vuonna 2022. Tulipalossa oli ainekset suuremmallekin tuholle, mutta PAP Groupin asentamien Panasonicin paloilmoitinjärjestelmien vuoksi sammutustyöt saatiin kiinteistössä nopeasti käyntiin.

PAP Groupin asentamat näytteenottoilmaisimet reagoivat paloon varhaisessa vaiheessa, jonka lisäksi henkilökunta oli painanut palopainiketta ja soittanut hätäkeskukseen. Palon akuuttivaihe oli ohi aamupäivän aikana, eikä henkilö- tai laitevahinkoja ehtinyt syntymään. Henkilökunta sai evakuoitua rakennuksen nopeasti palokellojen hälyttäessä.

Tuotantokatko rakennuksessa kesti vain kaksi päivää. Näytteenottojärjestelmän tehokas toiminta takasi liiketoiminnan jatkumisen pari päivää palon jälkeen.

Toimivat paloturvallisuuslaitteet tuovat taloudellisia säästöjä suojatulle kiinteistölle palon sattuessa. Ennaltaehkäiseminen on parasta paloturvaa. Säännöllisellä ja asianmukaisella huollolla taataan, että laitteet ovat pitkäikäisiä ja varmasti toimintakunnossa tositilanteen tullen.