22.11.2021 | Ajankohtaista

Paloturvallisuusviikko 27.11.-3.12.2021

Paloturvallisuusviikon tarkoituksena on herättää keskustelua paloturvallisuuden tärkeydestä. PAP Group haluaa olla mukana jakamassa tietoa tästä tapahtumasta, koska paloturvallisuus kuuluu meille kaikille.

Paloturvallisuusviikon tavoitteena on parantaa kaikkien paloturvallisuutta. Yhtenä Paloturvallisuusviikon teemana onkin ikäihmisten kotien paloturvallisuuden parantaminen. Sinä voit auttaa: Kun seuraavan kerran kyläilet vanhemman ihmisen luona, voit katsoa onko hänen koti paloturvallinen ja testata samalla hänen palovaroittimen toimivuuden. Palovaroittimen toimiminen on todella tärkeää ikäihmisten paloturvallisuuden kannalta, sillä se havaitsee tulipalon aiemmin kuin he itse havaitsisivat. Tämä antaa lisää aikaa asunnosta pelastautumiseen tai tulen sammuttamiseen. Paloturvallisuusviikon kotisivuilla on kattavat paloturvallisuusvinkit ja tarkastuslistat, joita on helppo hyödyntää kun tarkastelee asunnon, taloyhtiön tai työpaikan paloturvallisuutta. Linkki Paloturvallisuusviikon sivuille löytyy tämän artikkelin lopusta. Kannattaa käydä kurkkaamassa sivuilta kampanjan keulakuvien (Suomen positiivisimman parivaljakon Lotan & papan, maajoukkueen jalkapalloilijan Joel Pohjanpalon sekä sometähti Jennifer Käldin) paloturvallisuusvinkit.

Paloturvallisuusviikkoa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö yhteistyössä sisäministeriön, Nuohousalan Keskusliiton, Pelastuslaitosten, Suomen Palopäällystöliiton, Finanssiala ry:n, Pelastusliittojen, EHYT ry:n, Suomen Kiinteistöliiton ja Suomen Omakotiliiton kanssa. Paloturvallisuusviikkoa rahoittaa Palosuojelurahasto.

 

Päivä Paloasemalla 27.11.

Paloturvallisuusviikon aloittaa koko perheen tapahtuma Päivä Paloasemalla lauantaina 27.11. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2008 asti.  Tapahtumassa esitellään paloautoja ja -kalustoa, ja kerrotaan palokuntien toiminnasta. Voit päästä jopa itse kokeilemaan mm. alkusammutustaitojasi ja pelastajien varusteita. Osallistuvia paloasemia on satoja ja voit katsoa sinua lähimmän osallistuvan aseman täältä. Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestettiin myös virtuaalinen paloasema, joka on tänä vuonna avoinna 20.11.-3.12.2021. Virtuaalisella paloasemalla pääset kotisohvalta seuraamaan paloasemien toimintaan ja opettelemaan paloturvallisuustaitoja.

 

Palovaroitinpäivä 1.12.

Pohjoismaista palovaroitinpäivää vietetään joka vuosi joulukuun ensimmäisenä päivänä. Tuona päivänä on hyvä tarkistaa palovaroittimien toiminta ja vaihtaa paristot, mikäli viimeisimmästä vaihdosta on jo vuosi aikaa. Palovaroittimen toiminnan voit testata varoittimen nappia painamalla, jolloin siitä kuuluu kova ääni. Palovaroitin kannattaa vaihtaa uuteen 5-10 vuoden välein, sillä se kerää ajan saatossa pölyä, jonka vuoksi toimintakyky voi heikentyä. Palovaroitin on helppo ja edullinen turvalaite tulipalon varalta. Pidä huolta että omasi sekä läheisesi palovaroittimet ovat toimintakunnossa.

 

Tästä klikkaamalla pääset lukemaan lisää Paloturvallisuusviikosta, Päivä Paloasemalla -tapahtumasta ja Palovaroitinpäivästä.