Muistathan turvallisuuden vesillä myös juhannuksena!

Moni aloittaa kesän virallisesti juhannuksena – veneily on erottamaton osa suomalaista mökkeilyä ja juhannuksen viettoa. Muistathan kuitenkin turvallisuuden vesillä liikkuessasi myös juhannuksena; vene on hyvä testata ennen vesille lähtemistä.

Ja sanomattakin selvää on, että pelastusliivit puetaan päälle (myös mahdollisille lemmikeille) ja alkoholia nauttineet jätetään rannalle! Veneilijän tärkein varuste on oikein päälle puetut pelastusliivit. Useimmat vesiliikenteessä hukkuneista olisivat pelastuneet, jos he olisivat käyttäneet pelastusliivejä.

Paloturvallisuus juhannuksena

Metsäpalovaroituksen aikana juhannuskokon ja muiden avotulien tekeminen on kiellettyä. Tulta ja ympäristöä on valvottava koko palamisajan ja vielä kokon sammuttamisen jälkeenkin. Palojätteet on lopuksi sammutettava vedellä. Muista varata alkusammutuskalustoa riittävän lähelle!

Vinkki

Kannattaa myös varmuuden vuoksi ladata mobiililaitteeseen Hätäkeskuslaitoksen 112- ja Suomen Meripelastusseuran Trossi-sovellukset, sekä kertoa muille minne päin veneensä suuntaa.

PAP Group toivottaa kaikille turvallista ja iloista keskikesän juhlaa!